Alles over Turkije: informatie regios en plaatsen, cultuur, Turkse taal, Turkse keuken, reizen, vastgoed Turkije en meer...

                 

 Over Turkije Totaal  Ons Turkije Avontuur  FAQ  Turkije Column Turkije Forum  Turkije Links  Wist u dat...

 Praktische Info A-Z

 A-Z Praktisch

 Turkije Expats Info

Transfers Vliegveld/Hotel

 Facebook Groep Kusadasi

 Kusadasi op Skype

 Cursussen Turks

 Kaarten

 Turkse Cultuur

 Turkije Algemeen

 Bezienswaardigheden

 Regios

 Hamam (Turks Badhuis)

 De Turkse Keuken

 De Turkse Taal

 Tips Turks Leren

 De Islam

 Nationale Parken

 Skigebieden

 Shoppen in Turkije

 De Turkse Lira

 Bekende Plaatsen

 Alanya

 Alanya Randgemeenten

 Altinkum & Didim

 Ankara

 Antalya

 Belek

 Bodrum

 Fetheye

 Finike
 Gazipasa
 Istanbul
 Izmir
 Kas & Kalkan
 Kemer
 Kusadasi
 Marmaris
 Side

 Vakantie

 Te Huur in Kusadasi
 Te huur in Turkije
 Transfers Vliegveld/Hotel

 Vastgoed

 Infotheek
 2e huis in Turkije?
 Tips Keuze Woonplaats
 Project vd Maand
 Vastgoed Koopjes
 Aanbod Kusadasi
 Aanbod Bodrum
 Aanbod Altinkum
 Aanbod Istanbul

 Allerlei

 Turkije Nieuws
 Turkije Juridisch Blog

DeBedrijfsgids.nl, websitepromotie in vele vormen

Vakantie top 100

Gratis Website Promotie

Vindt ons op:

 

 

Turkije: een land van contrasten

 

Reizen in Turkije is steeds opnieuw een verrassing want Turkije is een land van contrasten. Het zijn vele de contrasten die Turkije voor mij zo interessant maken. De contrasten in natuur, cultuur, klimaat en mensen.

Toegegeven, er zijn meer contrastrijke landen. Maar in Turkije liggen de contrasten soms wel erg dicht bij elkaar. Vooral in toeristische plaatsen aan de kust. Op locale markten en in het centrum zie je soms moeders in traditionele kleding en hoofddoek gearmd lopen met een dochter in een minirok. Geweldig dat dit nu kan.

In ieder land zijn er natuurlijk huizen in alle prijsklassen maar in Turkije kan het voorkomen dat huis nr.1 een villa is van een miljoen en de buren een hutje hebben gemaakt van hout, golfplaten en plastic.

Ik heb veel van de laatst genoemde gezien tijdens uitstapjes wat meer het binnenland in, in het Taurusgebergte bij Alanya maar ook in woonwijken in diverse plaatsen en steden wat verder weg van de toeristische centra. Zelfs deze woningen van plastic en hout waren op zich contrastrijk: tot mijn verbazing was er op velen, vooral in de bergen een reusachtige satellietschotel gemonteerd.

Nieuwsgierig als ik ben vroeg ik aan de gids waarom die mensen niet eerst geld besteden om hun woning op te knappen alvorens een satellietschotel te kopen. De gids legde uit dat het o.a. te maken had met sociale status: als je niet weet wat er gebeurt in de wereld tel je eigenlijk niet mee als Turk. Aangezien krantenkiosken niet dik gezaaid zijn in de meer afgelegen gebieden, is satelliet TV dan een logische oplossing. De gids legde uit dat een huis voor de meeste Turken een andere waarde heeft als voor ons. Een huis is om te eten en te slapen, het eigenlijke leven speelt zich vooral buiten af. Kortom de prioriteiten verschillen.

Qua natuur en klimaat zijn er ook veel contrasten. Het is mogelijk om 's morgens te zonnen op het strand en 's middags te skiën. Hoewel minder bekend, heeft ook Turkije prachtige ski gebieden. Het natuurlandschap en daarmee samenhangend het klimaat is ook zeer divers in Turkije. Vanwege het rijke historische verleden zijn er erg veel cultureel interessante plaatsen te bezoeken met historische ruines. Kortom als je nooit excursies en uitstapjes maakt dan mis je een hoop. Dit is een leuke Pinterest pagina Landscapes in Turkey; met kaart waar te vinden in Turkije

Turkije reizenWanneer je vaak in Turkije bent geweest of er woont dan heb je op een gegeven moment alle bezienswaardigheden wel gezien en alle standaard excursies zoals aangeboden door reisorganisaties en de alom aanwezige excursie stands en kantoortjes wel gedaan. Maar ook zelf kun je op ontdekkingsreis gaan.

Wil je een avontuurlijke bijzondere trip waarbij je op plekken komt waar slechts weinigen toeristen komen bezoek dan eens JeepTrophy voor Jeep Safari's en/of  Prive Tour Bodrum voor wandeltochten, fietstochten e.a. custom made Turkije vakanties. In Bodrum en omgeving maar ook ver daarbuiten. Ik ken de gids persoonlijk van een safari die wij zelf hebben gedaan. Hij weet ontzettend veel en is een geweldige gids en reisleider.
Turkije Online biedt fantastische rondreizen die je zelf kunt samenstellen en die je meenemen naar het echte Turkije.

Wat ik altijd leuk vind is een uitstapje naar waar de Turkse bedrijfjes zijn, vaak op de onderste verdieping. Je ziet er van alles waaronder ook veel handwerk zoals meubilair, deuren, waterketels, hekwerken, enzovoort. Het is erg leuk om te zien hoe deze dingen worden gemaakt. De meeste Turken zijn trots op hun werk en vinden het leuk om iets te laten zien en erover te vertellen. Wij hebben het zelf al vaak meegemaakt dat een Turk Engels, Duits en zelfs Nederlands sprak omdat ze in deze landen een aantal jaren hebben gewerkt. Vaak kregen we een rondleiding en natuurlijk sloten thee. Het was iedere keer reuze interessant. Indien mogelijk kochten we na afloop een dingetje om onze waardering te tonen.

Een auto huren en het binnenland intrekken is ook leuk, alleen al vanwege de natuur waar je dan doorheen rijdt. We zijn in veel plaatjes geweest en overal werden we nieuwsgierig doch hartelijk bejegend. Wanneer we eenmaal een beetje Turks kunnen spreken en verstaan wordt het natuurlijk nog leuker.

                                                                                                                                                                                            ) 

Zoek je Turkijereis

Typ in de zoekbox je favoriete bestemming in (bv Alanya); je krijgt dan direct alle beschikbare reizen te zien.


Webmiep

BACK TOP