Zin en onzin van hotelbeoordelingen in Turkije

                 

 Over Turkije Totaal  Ons Turkije Avontuur  FAQ  Turkije Column Turkije Forum  Turkije Links  Wist u dat...

 Praktische Info A-Z

 A-Z Praktisch

 Turkije Expats Info

Transfers Vliegveld/Hotel

 Facebook Groep Kusadasi

 Kusadasi op Skype

 Cursussen Turks

 Kaarten

 Turkse Cultuur

 Turkije Algemeen

 Bezienswaardigheden

 Regios

 Hamam (Turks Badhuis)

 De Turkse Keuken

 De Turkse Taal

 Tips Turks Leren

 De Islam

 Nationale Parken

 Skigebieden

 Shoppen in Turkije

 De Turkse Lira

 Bekende Plaatsen

 Alanya

 Alanya Randgemeenten

 Altinkum & Didim

 Ankara

 Antalya

 Belek

 Bodrum

 Fetheye

 Finike
 Gazipasa
 Istanbul
 Izmir
 Kas & Kalkan
 Kemer
 Kusadasi
 Marmaris
 Side

 Vakantie

 Te Huur in Kusadasi
 Te huur in Turkije
 Transfers Vliegveld/Hotel

 Vastgoed

 Infotheek
 2e huis in Turkije?
 Tips Keuze Woonplaats
 Project vd Maand
 Vastgoed Koopjes
 Aanbod Kusadasi
 Aanbod Bodrum
 Aanbod Altinkum
 Aanbod Istanbul

 Allerlei

 Turkije Nieuws
 Turkije Juridisch Blog

DeBedrijfsgids.nl, websitepromotie in vele vormen

Vakantie top 100

Gratis Website Promotie

Vindt ons op:

 

 

Zin en Onzin Hotelbeoordelingen Turkije

Zijn hotelbeoordelingen een goed uitgangspunt voor de keuze van je hotel in Turkije?

Al vele jaren gaan we op vakantie naar Turkije. Als accommodaties hadden we kleine familiehotels tot mega hotels en van 3 tot 5 sterren. We lezen ook wel recensies maar deze waren voor ons nooit van invloed op de keuze waar te boeken. En wel om de volgende reden: We hebben ook veel recensies gelezen van hotels waar we zijn geweest, hotels waar wij zelf een prima vakantie hadden maar die tot onze verbazing veel negatieve recensies hadden.

Veel commentaren over het eten, weinig keuze en het eten is niet warm genoeg. Het laatste is helaas een euvel in de meeste grote hotels. Door een grote keuze aan gerechten raakt een bak niet zo snel leeg. De warmwater bakken vertragen hooguit het afkoelingsproces een beetje. Dus wil je in een groter hotel warm eten dan moet je dus meteen de eetzaal in als die open gaat. Of goed opletten wanneer een bak eten wordt vervangen door een nieuwe bak eten. Voor wat betreft variatie, die is er in grote hotels genoeg. Er zijn overwegend veel gerechten met pasta, kip, kalkoen of vis. Houd je hier toevallig niet van dan heb je pech maar zelfs dan blijft er genoeg over zoals de salades en talrijke groentegerechten om je maag te vullen.

In kleinere hotels is er vaak maar keuze uit twee hoofdgerechten. Daar staat tegenover dat dit eten warmer wordt uitgeserveerd; het eten staat niet lang en heeft dus minder tijd om af te koelen. Persoonlijk heb ik liever minder keuze als het eten dan maar lekker warm is. En af en toe buiten de deur eten is ook leuk; ik ben al blij als ik zelf niet hoef te koken. Daarnaast is het onrealistisch non stop culinaire hoogstandjes te verwachten als je boekt voor een bodem prijs. Ik snap toch al niet hoe ze er af en toe nog aan kunnen verdienen aangezien vlees en vis niet goedkoop is in Turkije.

Wij hebben één keer een hotel gehad in Turgutreis waar het eten echt eenzijdig was qua variatie. Maar... het was een goedkope reis en de ligging en de locatie van het hotel vlak aan zee en 100 meter van het centrum, maakte alles goed. Dus aten we soms in het hotel en soms in een lokaal restaurant.

Voor wat betreft kamers niet schoon hebben wij zelf nooit geen klachten gehad. In sommige oudere hotels was er wel eens wat roest verkleuring bij leidingen van sanitair of een kitrand van douche of bad die zijn beste jaren had gehad maar dat was ook alles. Verder is het ook zo dat de kamermeisjes maar x tijd hebben voor iedere kamer. Dus als je alles maar achter je kont laat vallen en niet de moeite neemt om rommel in de prullenbak te gooien dan blijft er voor het kamermeisje minder tijd over om te poetsen. Zo simpel is het gewoon.

Het kan altijd gebeuren dat er eens iets fout gaat of dat iets niet 100% in orde is. Ook wij hebben dat meegemaakt. Ook hier geldt dat je meer vliegen vangt met stroop dan met azijn. Door het probleem op een vriendelijke manier aan te kaarten via de receptie werd het, bij ons althans, altijd opgelost.

Hotelbeoordelingen lezen is zeker zinvol wanneer je specifieke behoeftes hebt. Behalve reizigersrecensies staat er ook altijd iets vermeld over de faciliteiten, animatie wel/niet en de ligging. Soms is het beter bijvoorbeeld als je kleine kinderen hebt om wat meer te betalen voor een hotel met de faciliteiten hiervoor. Hou je van rust en stilte of slaap je slecht, kies dan niet voor een hotel in bar street. Wil je elke dag je varkensvlees, boek dan niet in een moslim land. Bedenk ook dat veel faciliteiten en animatieprogramma's soms alleen beschikbaar zijn in het hoogseizoen! Kortom, een goede voorbereiding is het halve werk. Dat plus een realistische verwachting prijs/kwaliteit.

Voor wat betreft het lezen van persoonlijke meningen over een hotel vind ik het persoonlijk nutteloos. Juist omdat het persoonlijk is en geschreven vanuit het referentiekader van die persoon. En we zijn allemaal anders nietwaar? Dat verklaart ook waarom de één een bepaald hotel fantastisch vindt en een ander totaal waardeloos. Dus ik baseer beslissingen op basis van faciliteiten en vorm voor het overige mijn eigen oordeel.

                                                                                                                                                                                            ) 

Zoek je Turkijereis

Typ in de zoekbox je favoriete bestemming in (bv Alanya); je krijgt dan direct alle beschikbare reizen te zien.


Webmiep

BACK TOP