Op Turkse stranden: wie het laatst lacht...

                 

 Over Turkije Totaal  Ons Turkije Avontuur  FAQ  Turkije Column Turkije Forum  Turkije Links  Wist u dat...

 Praktische Info A-Z

 A-Z Praktisch

 Turkije Expats Info

Transfers Vliegveld/Hotel

 Facebook Groep Kusadasi

 Kusadasi op Skype

 Cursussen Turks

 Kaarten

 Turkse Cultuur

 Turkije Algemeen

 Bezienswaardigheden

 Regios

 Hamam (Turks Badhuis)

 De Turkse Keuken

 De Turkse Taal

 Tips Turks Leren

 De Islam

 Nationale Parken

 Skigebieden

 Shoppen in Turkije

 De Turkse Lira

 Bekende Plaatsen

 Alanya

 Alanya Randgemeenten

 Altinkum & Didim

 Ankara

 Antalya

 Belek

 Bodrum

 Fetheye

 Finike
 Gazipasa
 Istanbul
 Izmir
 Kas & Kalkan
 Kemer
 Kusadasi
 Marmaris
 Side

 Vakantie

 Te Huur in Kusadasi
 Te huur in Turkije
 Transfers Vliegveld/Hotel

 Vastgoed

 Infotheek
 2e huis in Turkije?
 Tips Keuze Woonplaats
 Project vd Maand
 Vastgoed Koopjes
 Aanbod Kusadasi
 Aanbod Bodrum
 Aanbod Altinkum
 Aanbod Istanbul

 Allerlei

 Turkije Nieuws
 Turkije Juridisch Blog

DeBedrijfsgids.nl, websitepromotie in vele vormen

Vakantie top 100

Gratis Website Promotie

Vindt ons op:

 

 

Op Turkse Stranden: wie het laatst lacht...

 

Ook Turken uit het binnenland waar over het algemeen de regels van Islam en Koran wat strenger worden nageleefd als in toeristische gebieden, gaan op strandvakantie, jawel, naar badplaatsen zoals Alanya. Wat doe je als moslim vrouw wanneer het geloof je niet toestaat om blote huid te tonen en het is 45 graden op het strand?

De Islam kent vele regels net zoals het katholicisme, regels die door velen worden beschouwd als niet meer van deze tijd en daarom vaak minder streng worden nageleefd. Desalniettemin zijn er in elke religie groeperingen waar dergelijke regels nog steeds worden nageleefd én toegepast.

De officiële regel is voor Moslimvrouwen is dat het niet is toegestaan te zwemmen in openbare gelegenheden waar ook mannen zijn. In gepaste kleding (zoveel mogelijk bedekt) mag het waar alleen vrouwen komen. Bron: OnIslam.net

Moeilijk voor te stellen dat deze regel bestaat als je op het strand zit bijvoorbeeld in Alanya. Je ziet er volop Turkse vrouwen en jonge vrouwen gekleed in badpak of bikini. En je ziet er vrouwen die gewoon gekleed zijn en nooit het water in gaan. Waarschijnlijk om min of meer de regels van de Islam te volgen.

In toeristische badplaatsen kijkt niemand, ook de Turken niet, vreemd op bij het zien van een Turkse vrouw in zee zwemmend in een een bikini of badpak. Vreemd genoeg is eerder het omgekeerde waar ...

 

Wij waren eens op het strand in Alanya. Tot onze verbazing zagen wij een vrouw met een astronautachtig badpak verschijnen om vervolgens ermee in de zee te gaan zwemmen. Samen met man en kinderen.

Er werd alom gegniffeld om deze bizarre verschijning, niet alleen westerse toeristen gniffelden maar ook Turkse mensen moesten er om lachen.

Omdat ik toch niets anders te doen had keek ik zo nu en dan naar deze Turkse familie. Urenlang bleven zij in het water. De Turkse vrouw genoot zichtbaar met volle teugen. Ze trok zich niets aan van gelach en wijzende vingers. In plaats daarvan lachten zij en haar familie vaak en veel van plezier. Ze zal wel gedacht hebben: wie het laatst lacht, lacht het best.

Ik vond het een wijze vrouw en had groot respect voor haar. Ondanks de zichzelf opgelegde restricties (het tonen van blote huid) genoot ze van de zee en de vakantie met haar gezin. In mijn ogen was ze beter af dan andere Turkse vrouwen die geheel gekleed de hele dag op het strand zaten toe te kijken - en dat bij een temperatuur van 45 graden - terwijl man en kinderen wél in de zee zwommen. (kennelijk zijn de regels voor mannen en kleine kinderen minder streng).

 

                                                                                                                                                                                            ) 

Zoek je Turkijereis

Typ in de zoekbox je favoriete bestemming in (bv Alanya); je krijgt dan direct alle beschikbare reizen te zien.
Webmiep

BACK TOP