Alles over Turkije: informatie regios en plaatsen, cultuur, Turkse taal, Turkse keuken, reizen, vastgoed Turkije en meer...

                 

 Over Turkije Totaal  Ons Turkije Avontuur  FAQ  Turkije Column Turkije Forum  Turkije Links  Wist u dat...

 Praktische Info A-Z

 A-Z Praktisch

 Turkije Expats Info

Transfers Vliegveld/Hotel

 Facebook Groep Kusadasi

 Kusadasi op Skype

 Cursussen Turks

 Kaarten

 Turkse Cultuur

 Turkije Algemeen

 Bezienswaardigheden

 Regios

 Hamam (Turks Badhuis)

 De Turkse Keuken

 De Turkse Taal

 Tips Turks Leren

 De Islam

 Nationale Parken

 Skigebieden

 Shoppen in Turkije

 De Turkse Lira

 Bekende Plaatsen

 Alanya

 Alanya Randgemeenten

 Altinkum & Didim

 Ankara

 Antalya

 Belek

 Bodrum

 Fetheye

 Finike
 Gazipasa
 Istanbul
 Izmir
 Kas & Kalkan
 Kemer
 Kusadasi
 Marmaris
 Side

 Vakantie

 Te Huur in Kusadasi
 Te huur in Turkije
 Transfers Vliegveld/Hotel

 Vastgoed

 Infotheek
 2e huis in Turkije?
 Tips Keuze Woonplaats
 Project vd Maand
 Vastgoed Koopjes
 Aanbod Kusadasi
 Aanbod Bodrum
 Aanbod Altinkum
 Aanbod Istanbul

 Allerlei

 Turkije Nieuws
 Turkije Juridisch Blog

DeBedrijfsgids.nl, websitepromotie in vele vormen

Vakantie top 100

Gratis Website Promotie

Vindt ons op:

 


Waar ga je wonen in Turkije?


Ter inleiding de volgende overweging:

Wat gaat u in Turkije dóen?!

Ergens op vakantie zijn is heel anders dan ergens wonen. Op vakantie doe je vaak andere dingen dan in je gewone leven: je maakt excursies en alles is nieuw en opwindend. Maar na een poosje heb je alles wel een keer gezien en gedaan. Hoe gaat u uw tijd dan vullen?
Werken?
Lees de info op forums etc. Op een legale manier de eerste 5 jaar vrijwel onmogelijk. Ook na deze 5 jaar zitten er nogal wat haken en ogen aan. Zowel bij het werken voor een baas als zelf een bedrijf opzetten.
Zwart werken? Niet doen! Lees dit forum bericht
Wat dan wel? Er zijn natuurlijk altijd hobby's waarmee je de tijd kunt vullen. Je kunt ook denken aan vrijwilligers werk. Zo zijn er in Kusadasi bijvoorbeeld groepen die zich inzetten voor zwerfhonden en katten. Wanneer je t.z.t. echt een business in Turkije wilt opzetten kun je de eerste tijd gebruiken om je terdege te informeren (bv bij ABC-Consultancy), de taal te leren en het leggen van contacten. In Turkije is niet zozeer belangrijk WAT je kent maar zeker ook WIE je kent.
Waarom bovenstaand verhaal? Tijdens onze vele vakanties hebben wij vele mensen gesproken die de sprong om naar Turkije te verhuizen al hadden gewaagd. Sommigen vonden het fantastisch maar er waren er ook die zich eenzaam en geïsoleerd voelden en/of zich stierlijk verveelden. Dergelijke verhalen lees je niet op Turkije forums; niemand deelt graag een fiasco.

 

Waar gaat u de woning voor gebruiken?

Tijdens het seizoen is het overal fantastisch in alle populaire vakantiebestemmingen. Wil je de woning alleen in de zomervakantie gebruiken is dat geen enkel punt. Maar als het je bedoeling is om in Turkije te overwinteren of permanent te vestigen dan wordt het een ander verhaal:

  • Sommige plaatsen zijn in de winter vrijwel uitgestorven. Op sommige resorts zijn alleen in het seizoen bewoners. Dan zit je daar helemaal in je uppie. Vervelend vooral als het resort verder verwijderd is van een centrum waar zomer én winter bedrijvigheid is waar je het vertier kunt opzoeken. Ik raad u sterk aan om de plaats van uw keuze ook eens in de winter te bezoeken om te zien of u het daar dan nog steeds leuk vindt. Is dat het geval dan is de winter het goedkoopste seizoen om een woning te kopen.
     

  • Sommige badplaatsen zijn buiten het seizoen moeilijker bereikbaar, naar sommigen is er dan geen rechtstreekse verbinding en moet je overstappen. Niet ideaal voor een gezin met kleine kinderen. Wil je een grotere hond meenemen in het vliegtuig wordt het nog lastiger, sommige vliegmaatschappijen weigeren bepaalde hondenrassen zoals bijvoorbeeld Rottweilers omdat ze gevaarlijk worden geacht.

    Wil je gasten/familie buiten het seizoen uitnodigen? Ook dan is overstappen met kleine kinderen geen pretje.


Een ander punt van overweging is uw leeftijd, conditie en gezondheid

Plaatsen als Bodrum en Kas zijn prachtig maar erg stijl. Te voet boodschappen doen of wandelen wordt al gauw een marathon wanneer je niet over een goede conditie beschikt of kampt met bepaalde gezondheidsproblemen zoals slecht ter been zijn of benauwdheid. Bedenk ook dat u er niet jonger op wordt. Natuurlijk kun je een auto of scooter kopen in Turkije maar deze zijn in Turkije niet goedkoop.

 

Wie let er op uw woning als u er niet bent?

Sommige resorts zijn bewaakt tegen onbevoegden, andere niet. Ook in een woonwijk is meestal geen bewaking. Maar buiten bewaking tegen onbevoegden die kunnen inbreken is het ook prettig wanneer iemand uw woning regelmatig lucht en controleert op schade (bv na verhuur) wanneer u zelf langere tijd niet aanwezig bent. Ook hier geldt weer dat een gerenommeerde makelaar deze controles en verhuurservices blijvend kan bieden. Er zijn zeker nieuwere makelaars die dat ook doen maar ze zullen deze volgend jaar nog bestaan?

Dit is belangrijk, zelfs of misschien wel juist als u de woning wilt verkopen. Tijdens een bezichtigingreis ben ik in diverse huizen geweest die waterschade hadden in muren en plafonds, simpelweg omdat het putje op het dakterras met bladeren was verstopt. Hoewel gemakkelijk te (laten) verhelpen, vielen voor ons deze huizen al af aangezien er genoeg te koop staat. Een regelmatige controle kunnen dergelijke affekietjes worden voorkomen die de verkoopkans verkleinen.

 

Kosten van vervoer

Het openbaar vervoer is goedkoop en prima geregeld in Turkije. De dolmus brengt u vrijwel overal. In veel plaatsen heeft u dan ook geen auto nodig. Een auto kopen en benzine zijn erg duur in Turkije. U bent goedkoper uit door het openbaar vervoer te gebruiken en incidenteel een auto te huren of gebruik te maken van een transfer service naar het vliegveld. Makelaars met een goede aftersale service bieden transfer naar uw woning vaak aan tegen een betaalbaar tarief.

  

Zoek je Turkijereis

Typ in de zoekbox je favoriete bestemming in (bv Alanya); je krijgt dan direct alle beschikbare reizen te zien.


Webmiep

BACK TOP