Alles over Turkije: informatie regios en plaatsen, cultuur, Turkse taal, Turkse keuken, reizen, vastgoed Turkije en meer...

                 

 Over Turkije Totaal  Ons Turkije Avontuur  FAQ  Turkije Column Turkije Forum  Turkije Links  Wist u dat...

 Praktische Info A-Z

 A-Z Praktisch

 Turkije Expats Info

Transfers Vliegveld/Hotel

 Facebook Groep Kusadasi

 Kusadasi op Skype

 Cursussen Turks

 Kaarten

 Turkse Cultuur

 Turkije Algemeen

 Bezienswaardigheden

 Regios

 Hamam (Turks Badhuis)

 De Turkse Keuken

 De Turkse Taal

 Tips Turks Leren

 De Islam

 Nationale Parken

 Skigebieden

 Shoppen in Turkije

 De Turkse Lira

 Bekende Plaatsen

 Alanya

 Alanya Randgemeenten

 Altinkum & Didim

 Ankara

 Antalya

 Belek

 Bodrum

 Fetheye

 Finike
 Gazipasa
 Istanbul
 Izmir
 Kas & Kalkan
 Kemer
 Kusadasi
 Marmaris
 Side

 Vakantie

 Te Huur in Kusadasi
 Te huur in Turkije
 Transfers Vliegveld/Hotel

 Vastgoed

 Infotheek
 2e huis in Turkije?
 Tips Keuze Woonplaats
 Project vd Maand
 Vastgoed Koopjes
 Aanbod Kusadasi
 Aanbod Bodrum
 Aanbod Altinkum
 Aanbod Istanbul

 Allerlei

 Turkije Nieuws
 Turkije Juridisch Blog

DeBedrijfsgids.nl, websitepromotie in vele vormen

Vakantie top 100

Gratis Website Promotie

Vindt ons op:

 


Nederlanders in Turkije

 

Hoe het allemaal begon....

We zijn min of meer per ongeluk in Turkije terecht gekomen. Wegens gezinsomstandigheden (een gehandicapte zoon die lang thuis woonde) konden wij vele jaren niet op vakantie. Na uithuis plaatsing van onze zoon zo'n 15 jaar geleden konden wij eindelijk weer eens op vakantie. Het plan was eigenlijk Tunesi maar dat lukte niet op korte termijn vanwege het feit dat ik voor een nieuw paspoort nodig had in plaats van een toeristenkaart. Maar wij wilden wg. Dan maar Turkije...

Turkije.... We hadden er weinig verwachting van en van de Turken hadden we niet zo'n positief beeld vanwege de Turken bij ons in de buurt die voor tamelijk veel overlast zorgden.

Onze eerste kennismaking met Turkije was een openbaring, sterker nog, we werden opslag verliefd op Turkije.

Niet alleen vanwege het mooie weer maar ook de natuur, de vele culturele bezienswaardigheden en alles wat Turkije biedt.

Ook ons beeld van de Turken veranderde volledig. I.t.t. de Nederlandse Turken die wij kenden in onze woonplaats, werkten de Turken hard. Overal werden we vriendelijk en hartelijk bejegend, zelfs als er niets aan ons te verdienen viel.

De volgende vakantie werd wr Turkije, en de volgende, en de volgende.
Na enkele vakanties besloten wij om ons op latere leeftijd semi-permanent te vestigen. We hebben vele plaatsen bezocht. Elke plaats had voor ons zijn eigen charme. Bodrum, Kas en het Taurusgebergte bij Alanya vonden wij qua natuur het mooist. Fetheye en Kusadasi vonden wij de leukste steden voor zomer n winter.

Omdat Kas en Bodrum nogal stijl zijn (we worden er niet jonger op) en de minder goede bereikbaarheid (overstappen) buiten het seizoen viel de uiteindelijke keuze op Kusadasi.

Wegens reorganisatie van de luchtmacht kon mijn man jaren eerder als verwacht de dienst verlaten. Lol, we hoefden alleen nog maar even ons Nederlandse huis te verkopen. Dat duurde vanwege de crises en dientengevolge het grote aanbod van koophuizen wat langer dan verwacht maar uiteindelijk, eind januari 2015 is het toch gelukt.

 

On-line een huis zoeken in Turkije

Makelaars zijn eenvoudig te vinden via Google. We vonden er enkele die huizen hadden die ons wel aanspraken. Om een eerste indruk te krijgen hebben we toen wat info over huizen aangevraagd. Zo vielen er al meteen een aantal af. Een makelaar gaf helemaal geen antwoord, een andere vond het te veel moeite om na te trekken of de huizen van onze interesse nog daadwerkelijk beschikbaar waren.

Er bleven 2 makelaars over waarvan ik een goede indruk had. We kregen prompt de aangevraagde informatie en antwoord op onze vragen.

We planden onze reis naar Turkije en maakten een afspraak met de makelaar die de meeste woningen had die ons aanspraken. En we vonden en kochten ons droomhuis. De bezichtigingstrip verliep erg prettig. We kregen alle tijd, antwoorden op al onze vragen en er was totaal geen pressie om ons te doen kopen. Dit plus de aanwezigheid van een goede after-sales service en de mogelijkheid onze woning te verhuren in de maanden dat we in Nederland zijn, gaf de doorslag. We kregen ook hulp bij het aanvragen van een Turks belastingnummer en het openen van een rekening bij een Turkse bank in Kusadasi. Dat was erg prettig omdat het personeel bij bank en de instantie voor een belastingnummer vrijwel geen Engels sprak.

Ook werd afgesproken dat ik via deze website met TurkeyExpert ga samenwerken v.w.b. het aanbieden van vastgoed.

 

Ough, zoveel te doen!

Al het gebruikelijke papierwerk en administratieve rompslomp in Nederland + wat er bijkomt zoals opzeggen van verzekeringen etc. En opruimen. Veel moet naar kringloop centrum, sommige spullen moeten op marktplaats worden gezet. Enkele spullen kunnen we nog gebruiken op de NL camping waar we de zomermaanden altijd zullen zijn (we hebben een stacaravan met grote voortent). Maar vooral veel weggooien met de ogen dicht, we gaan een grote container huren waar alles ongesorteerd in mag.

We proberen via Rottweiller Nederland een nieuw baasje te vinden voor onze hond Kira. We willen het haar niet aandoen om steeds op en neer te vliegen. Ze is er ongeschikt voor. Ze is ook nog nooit in een kennel of dieren pension geweest. Helaas maakt dit dat haar meenemen naar Turkije helaas geen optie is. Lees hier de regels voor het meenemen van je hond of kat naar Turkije.

Half april hopen we voor enkele weken naar Kusadasi te gaan om daar het een en ander te regelen zoals TV en Internet. Gelukkig kennen we al enkele mensen die ons daar wat wegwijs kunnen maken en kunnen helpen. Deze week heb ik me aangemeld bij diverse online groepen en fora om wat meer mensen wonend in Kusadasi te leren kennen. Er zijn er enkele gelinkt op onze Turkije Links pagina

Turks leren staat ook hoog op mijn lijstje. Mijn man is al jaren bezig via volksuniversiteit en online via LesExpress Turks. Hij kan Turks al aardig lezen maar verstaan en spreken is nog erg moeilijk. Zelf ken ik nog niet meer dan enkele woordjes en zinnetjes. Ik ga nu ook alvast online wat leren via LesExpress Turks. Ik heb gehoord dat de gemeente in Kusadasi taalcursussen geeft voor buitenlanders.

 

Verdrietig en blij tegelijk wegens het afscheid van Kira, mijn Rottweiler

Onze Kira kwam bij ons als puppy. Het was echt MIJN hond. Mede door gehoorzaamheidstrainingen luisterde ze perfect en Kira heeft een erg lief karakter. Kira is nooit in een hondenpension of kennel geweest. Mijn zonen waren altijd zo lief om voor haar te zorgen tijdens vakanties. En keer heeft ze een nacht bij de dierenarts moeten blijven. Ze ging volledig over de rooie. Daarom zijn we er van overtuigd dat steeds heen en weer vliegen voor Kira, vanwege de stress die dat voor haar oplevert, geen optie is. De kans dat ze bang of agressief wordt, is dan groot. We willen haar dat niet aandoen. De kans bestaat ook dat een vliegmaatschappij haar weigert mee te nemen als ze zo over de rooie gaat; een Rottweiler die helemaal over de rooie is, is beangstigend om te zien. Haar maandenlang in een hondenpension stoppen is evenmin een optie, ze zou er wegkwijnen.

Met pijn in ons hart dan maar besloten om een nieuw baasje voor haar te zoeken. Ja dat geeft ook stress voor Kira, vanwege de band die ze met ons had zal ze ons missen (en wij haar) maar dat is te overkomen bij de juiste baas.

De Rottweiler herplaatsing kon helaas niets voor ons betekenen, ze zitten overvol. Door stom toeval vonden wij online een advertentie van een mevrouw die een Rottweiler zocht. We hebben gebeld en zijn toen een paar dagen later met Kira naar haar toegegaan. Het was een hele lieve mevrouw. In huis stonden veel fotos van haar vorige Rottweiler die een jaar geleden vanwege een tumor was overleden. Toen ze Kira zag moest ze daarom weer huilen. De mevrouw woont alleen wat perfect is voor Kira omdat het qua binding een een-vrouws-hond is. De mevrouw begreep dat het een poosje zal duren voordat Kira haar als nieuw baasje zal accepteren. Maar ze vond Kira helemaal geweldig en wandelt vaak met de hond wat Kira geweldig vindt, dus het is een kwestie van wat tijd voor Kira weer helemaal happy is. We houden contact en dat vind ik fijn, Het houdt me erg bezig hoe het met Kira gaat. De laatste berichten zijn dat Kira ons mist (zoals we al verwachten) maar voor de rest gaat het redelijk goed. Maar nu ik dit schrijf is ze pas 1 dag en een nacht weg. Ik mis Kira erg maar ben ook blij dat we een goed adres voor haar hebben gevonden.

Meer lezen? Dit blog is verplaatst naar http://nederlanders-in-kusadasi-turkije.blogspot.nl/

 

NLbanner

  

Zoek je Turkijereis

Typ in de zoekbox je favoriete bestemming in (bv Alanya); je krijgt dan direct alle beschikbare reizen te zien.


Webmiep

BACK TOP