Alles over Turkije: informatie regios en plaatsen, cultuur, Turkse taal, Turkse keuken, reizen, vastgoed Turkije en meer...

                 

 Over Turkije Totaal  Ons Turkije Avontuur  FAQ  Turkije Column Turkije Forum  Turkije Links  Wist u dat...

 Praktische Info A-Z

 A-Z Praktisch

 Turkije Expats Info

Transfers Vliegveld/Hotel

 Facebook Groep Kusadasi

 Kusadasi op Skype

 Cursussen Turks

 Kaarten

 Turkse Cultuur

 Turkije Algemeen

 Bezienswaardigheden

 Regios

 Hamam (Turks Badhuis)

 De Turkse Keuken

 De Turkse Taal

 Tips Turks Leren

 De Islam

 Nationale Parken

 Skigebieden

 Shoppen in Turkije

 De Turkse Lira

 Bekende Plaatsen

 Alanya

 Alanya Randgemeenten

 Altinkum & Didim

 Ankara

 Antalya

 Belek

 Bodrum

 Fetheye

 Finike
 Gazipasa
 Istanbul
 Izmir
 Kas & Kalkan
 Kemer
 Kusadasi
 Marmaris
 Side

 Vakantie

 Te Huur in Kusadasi
 Te huur in Turkije
 Transfers Vliegveld/Hotel

 Vastgoed

 Infotheek
 2e huis in Turkije?
 Tips Keuze Woonplaats
 Project vd Maand
 Vastgoed Koopjes
 Aanbod Kusadasi
 Aanbod Bodrum
 Aanbod Altinkum
 Aanbod Istanbul

 Allerlei

 Turkije Nieuws
 Turkije Juridisch Blog

DeBedrijfsgids.nl, websitepromotie in vele vormen

Vakantie top 100

Gratis Website Promotie

Vindt ons op:

 

 

InfothEek VASTGOED

Makelaars zijn te vinden op iedere straathoek van populaire vakantieplaatsen in Turkije. Ook degenen met licentie zijn vaak eendagsvliegen die binnen het jaar failliet zijn of simpelweg weer stoppen. Tevens raden wij aan om alleen in zee te gaan met makelaars die al jaren bestaan en een goede after sales service bieden. Immers u spreekt waarschijnlijk geen vloeiend Turks en zult hulp nodig hebben met allerlei zaken. Wanneer u voornemens bent uw huis te verhuren dan is het raadzaam in zee te gaan met een makelaar die tevens een verhuur service heeft. Wij werken samen met een makelaar die hier allemaal aan voldoet, het is de makelaar waar wij zelf ons huis in Kusadasi hebben gekocht.

Klik hier voor tips voor een weloverwogen keuze van uw woonplaats in Turkije

Makelaars-Licentie

Sinds 2004 is een licentie voor makelaars verplicht. Ieder makelaar, ook reeds gevestigde, moeten via een seminaar deze licentie verwerven. Echter is de controle op de naleving op deze wet niet erg strikt en daarom zijn er nog veel makelaars die werken zonder licentie. U kunt uitsluitend juridisch verhaal halen bij makelaars met een licentie; om die reden raden wij dan ook af om zaken te doen met makelaars zonder licentie of privť-personen (obers, taxichauffeurs); u heeft daarbij juridisch gezien geen been om op te staan.
Voor de beste info (bedrijf starten, bedrijfs overname en vastgoed procedures) en hulp bij juridische problemen raden wij ABC-Consultancy aan.

TSE- Certificaat

Turkse bouw- en constructie bedrijven, die vaak daarnaast als makelaar werken, kunnen een TSE-certificaat verwerven. Dit certificaat betekent dat de firma zich bereid heeft verklaard om te werken naar de Turkse Standaard. Dit certificaat heeft echter beduidend minder zeggingskracht en waarde dan diploma's behaald in Nederland, Duitsland en andere Europese landen.

Bijkomende kosten bij aankoop van vastgoed

De kosten zijn afhankelijk van regionale regels en de aard en waarde van het gekochte vastgoed. Daarom kunnen we u alleen een indicatie geven. U moet over het algemeen rekenen op kosten tussen de 1000 en 1500 euro voor afwikkeling van de koopprocedure (notaris, tolk), belasting (eenmalig bij tapu-overdracht en jaarlijks), vastrecht (Iskan) en algemene kosten voor aansluitingen (stroom, water, telefoon). Wilt u het precies weten kunt u dit het beste navragen bij de makelaar die het betreffende vastgoed aanbiedt.

Tapu (Inschrijving bij kadaster)

In Turkije bepaalt de Tapu de overdracht van het vastgoed; het gaat hierbij om het eigenlijke koopcontract en de inschrijving hiervan in het kadaster. Voor buitenlanders is de aanwezigheid van een beŽdigde tolk verplicht om zeker te stellen dat de koper de tekst van het koopcontract begrijpt. Hoewel contracten opgemaakt bij een notaris tijdelijk gerechtelijke zekerheid verschaffen, maakt pas de officiŽle inschrijving in het kadaster u officieel tot eigenaar van het vastgoed.

 De rol van de Notaris  

In Nederland ga je naar de notaris voor de overdracht van je woning naar de nieuwe eigenaar. In Turkije heeft de notaris daar weinig mee te maken (zie bij Tapu hierboven).

Je hebt de notaris wel nodig voor een contract om een persoon bijvoorbeeld je makelaar) te machtigen voor de aankoopprocedure en verder afhandeling (maar NIET een verkoop) zodat u er zelf geen omkijken naar heeft.

U bepaalt wat er in het contract komt te staan. Volgens de wet wordt het contract in het Turks opgesteld en dient er een beŽindigd vertaler aanwezig te zijn. De meeste makelaars werken samen met goede beŽdigde vertalers.
 

 Info voor expats  

Op deze pagina nuttige informatie voor Turkije expats en immigranten. 

Zoek je Turkijereis

Typ in de zoekbox je favoriete bestemming in (bv Alanya); je krijgt dan direct alle beschikbare reizen te zien.


Webmiep

BACK TOP